Resor

RESOR 2019

YOGARESA MED SIMNING TILL KROATIEN  24-31/5   EN PLATS KVAR!

Välkommen att följa med Yogakällan till vackra Kroatien för en vecka fylld med yoga, simning, avslappning och rekreation. Vi bor i Lovran, en liten stad i norra Kroatien, iett stort hus med en fantastisk havsutsikt. Till havet är det cirka 10 minuters promenad och badar gör vi från klapperstensstränder eller klipphällar. Fina promenadstråk går längs kusten där man kan stanna och bada i vikar och besöka små byar.

Yoga
Susanne Collgård som har Yogakällan i Örebro är din yogalärare under veckan. Två yogapass per dag erbjuds och du väljer naturligtvis själv hur många du vill delta i. Yogan baseras på hathayoga och yinyoga och anpassas efter gruppen. Du kan vara nybörjare såväl som van yogautövare.

InstagramCapture_25d15c1d-a0fc-4839-9dfa-c90717ed5742

Simning
Åsa Skanheden, som driver Simma med flyt i Örebro, är din simcoach under veckan. Du får lära dig crawl eller förbättra den teknik du har. Två simpass per dag erbjuds och du deltar naturligtvis så mycket du vill.

Kostnad
Pris 7.900 kr för del i lägenhet med sovrum, kök och badrum samt balkong/terass.

I priset ingår
Boende lägenhet utrustad med kök och badrum. En del lägenheter har bäddsoffa om man är tre som vill dela lägenhet. Sänglinne och handdukar förutom strandhandduk ingår.Slutstädning.
All yogaundervisning och simundervisning. Transfer i Kroatien.

I priset ingår inte
Måltider. Flyg till och från Kroatien (Ryanair flyger till Rijeka).

Betalning
2.000 kr betalas som anmälningsavgift. Resterande summa 5.900 kr betalas senast
2019-03-31. Anmälan är bindande. Betala via bg 5220-1779 eller swish 1233 790995.

 

YOGARESA TILL KROATIEN   31/5-7/6                    FULLBOKAT!
Välkommen att följa med Yogakällan till vackra Kroatien för en vecka fylld med yoga,  avslappning och rekreation. Vi bor i Lovran, en liten stad i norra Kroatien, i ett stort hus med en fantastisk havsutsikt. Till havet är det cirka 10 minuters promenad och badar gör vi från klapperstensstränder eller klipphällar. Fina promenadstråk går längs kusten där man kan stanna och bada i vikar och besöka små byar.

Yoga
Susanne Collgård som driver Yogakällan i Örebro är din yogalärare under veckan.
Två yogapass per dag erbjuds och du väljer naturligtvis själv hur många pass du vill delta i. Yogan baseras på hathayoga och yinyoga och anpassas efter gruppen. Du kan vara nybörjare såväl som van yogautövare. Yogamattor finns.

 

Kostnad
Pris 6.900 kr för del i lägenhet med sovrum, kök och badrum samt balkong/terass. Medföljande i samma lägenhet 4.900 kr. Barn som sover i bäddsoffa GRATIS!

I priset ingår
Boende lägenhet utrustad med kök och badrum. En del lägenheter har bäddsoffa om man är tre som vill dela lägenhet. Sänglinne och handdukar förutom strandhandduk ingår. Slutstädning.
All yogaundervisning. Transfer i Kroatien.

I priset ingår inte
Måltider. Flyg till och från Kroatien (Ryanair flyger till Rijeka).

Betalning
2.000 kr betalas som anmälningsavgift. Resterande summa 4.900 kr betalas senast
2019-03-31. Anmälan är bindande. Betala via bg 5220-1779 eller swish 1233 790995.

 

RESA TILL ABRUZZO MED YOGA OCH SIMNING 21-28 sept 2019   FULLBOKAT

Vi planerar att resa hit även nästa år, 19-26 sept 2020 samt 26 sept – 3 okt 2020
Hör gärna av dig om du är intresserad!

Följ med på en underbar vecka till Abruzzo, Italien för rekreation, träning och nya upplevelser. Vi bor i dubbelrum i ett stort hus där vi är de enda gästerna. Helpension med god italiensk mat ingår. Vi simmar i en 25-metersbassäng och även i havet för den som vill. För yogan finns det en yogashala både utomhus och inomhus.

Träning
Träningsveckan passar såväl nybörjare som vana motionärer. Vi simmar utomhus i bassäng om i havet för den som vill, förbättrar tekniken och hittar en skönt flyt i simningen. Vi yogar varje dag för smidighet, rörlighet och avslappning. Vi simmar och yogar varje dag, ibland flera pass beroende på om vi gör utflykter eller är vid huset.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergola samt ett yogarum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

Pelle Holmertz och Ingrid Eklund Holmertz – husets värdpar
Resans huvudvärdar är Åsa Skanheden och Susanne Collgård – men vi (Ingrid Elund Holmertz och Pelle Holmertz) kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

Abruzzo – okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat
Abruzzo är en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat. I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Utflykter
För de som vill kommer vi att göra dagsutflykter till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, vackert belägen vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Boende
Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vingårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus. Vi har 8 dubbelrum (singlesängar eller dubbelsängar) med egna badrum med dusch. Ett yogarum med mattor och andra tillbehör samt tillgång till att träna med fria vikter. Du kan fritt använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

Pelles och Ingrids matfilosofi
Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor

Mer information:
Åsa Skanheden (asa.skanheden@gmail.com, 070–2560929)
Susanne Collgård (collgard@gmail.com, tel 076–2556293)

Pris:
13.500 SEK för boende i delat dubbelrum

Detta ingår:
Logi i dubbelrum med eget badrum
Helpension (förutom en middag och en lunch)
Simpass i bassäng
Simpass open water i havet
Yogapass
Transfer till och från flygplatsen i Rom samt till samtliga utflykter
Dina personliga coacher Åsa Skanheden och Susanne Collgård

Detta ingår inte:
Flyg tur och retur till Rom. En lunch och en middag. Drycker till maten.

Allergiker?
Värdparet har en hund, Rufus. Han är trevlig och välkomnande och skäller mycket sällan.

Kommentera