Resor

Resor 2022

YOGA- och SIMRESA TILL KROATIEN      10-17 juni 2022
Välkommen att följa med Yogakällan till vackra Kroatien för en vecka fylld med yoga, simning, avslappning och rekreation.

Vi bor i Lovran, en liten stad i norra Kroatien, i ett stort hus med en fantastisk havsutsikt. Till havet är det cirka 10 minuters promenad och badar gör vi från klapperstenstränder eller klipphällar. Fina promenadstråk går längs kusten där man kan stanna och bada i vikar och besöka små byar.

Yoga
Susanne Collgård som driver Yogakällan i Örebro är din yogalärare under veckan.
Två yogapass per dag erbjuds och du väljer naturligtvis själv hur många du vill delta i. Yogan baseras på hathayoga och yinyoga och anpassas efter gruppen. Du kan vara nybörjare såväl som van yogautövare. Yogamattor finns.

Simning
Åsa Skanheden, som driver Simma med flyt i Örebro, är din simcoach under veckan. Du får lära dig crawl eller förbättra den teknik du har. Två simpass per dag erbjuds och du deltar naturligtvis så mycket du vill.

Kostnad
11.500 kr. Medföljande som inte deltar i yoga/simning betalar 9.500 kr.
Anmälningsavgift 3.000 kr betalas in på bg 5220-1779 EFTER ÅRSKIFTET. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka vid avbokning. Resterande summa betalas senast 2022-04-30.

I priset ingår
Boende i dubbelrum i lägenhet utrustad med kök och badrum, balkong med havsutsikt.
En del lägenheter har bäddsoffa om man är tre som vill dela lägenhet. Sänglinne och handdukar förutom strandhandduk ingår. Slutstädning. Transfer från och till flygplatsen i Kroatien. All yogaundervisning.

I priset ingår inte
Måltider. Flyg till och från Kroatien (Rijeka eller Pula).

 

YOGA- och SIMRESA TILL ABRUZZO, ITALIEN
25/9 – 2/10  2022   FULLBOKAT
2-9/10  2022   PLATSER FINNS
Följ med på en underbar vecka till Abruzzo, Italien för rekreation, träning och nya upplevelser. Vi bor i dubbelrum i ett stort hus där vi är de enda gästerna. Helpension med god italiensk mat ingår. Vi simmar i en 25-metersbassäng och även i havet för den som vill. För yogan finns det en yogashala både utomhus och inomhus.

Träning
Träningsveckan passar såväl nybörjare som vana motionärer. Vi simmar utomhus i bassäng och i havet för den som vill, förbättrar tekniken och hittar en skönt flyt i simningen. Vi yogar varje dag för smidighet, rörlighet och avslappning. Vi simmar och yogar varje dag, ibland flera pass beroende på om vi gör utflykter eller är vid huset.

Yoga
Susanne Collgård som driver Yogakällan i Örebro är din yogalärare under veckan.
Två yogapass per dag erbjuds och du väljer naturligtvis själv hur många du vill delta i. Yogan baseras på hathayoga och yinyoga och anpassas efter gruppen. Du kan vara nybörjare såväl som van yogautövare. Ta med egen yogamatta.

Simning
Åsa Skanheden, som driver Simma med flyt i Örebro, är din simcoach under veckan. Du får lära dig crawl eller förbättra den teknik du har. Två simpass per dag erbjuds och du deltar naturligtvis så mycket du vill.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergola samt ett yogarum står till vårt förfogande. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

Pelle Holmertz och Ingrid Eklund Holmertz – husets värdpar
Resans huvudvärdar är Åsa Skanheden och Susanne Collgård – men vi (Ingrid Eklund Holmertz och Pelle Holmertz) kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här.

Utflykter
För de som vill kommer vi att göra dagsutflykter till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, vackert belägen vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Boende
Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vingårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus. Vi har 8 dubbelrum (singlesängar eller dubbelsängar) med egna badrum med dusch. Ett yogarum med mattor och andra tillbehör samt tillgång till att träna med fria vikter. Du kan fritt använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen. 

Pelles och Ingrids matfilosofi
Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här. Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt. Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor

Mer info eller boka!
Ta kontakt med Susanne Collgård (collgard@gmail.com, tel 076–2556293) eller
Åsa Skanheden (asa.skanheden@gmail.com, tel 070–2560929) för information
och ev. bokning.

Kostnad
15.900 kr. Anmälningsavgift 4.000 kr betalas in på bg 5220-1779 EFTER ÅRSKIFTET.  Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka vid avbokning. Resterande summa betalas senast 2022-08-15.

Detta ingår
Logi i dubbelrum med eget badrum
Helpension (förutom en middag och en lunch)
Simpass i bassäng
Simpass open water i havet
Yogapass
Transfer till och från flygplatsen i Rom samt till samtliga utflykter
Dina personliga coacher Åsa Skanheden och Susanne Collgård

Detta ingår inte
Flyg tur och retur till Rom. En lunch och en middag.

Allergiker?
Värdparet har en hund, Rufus. Han är trevlig och välkomnande
och skäller mycket sällan.

Kommentera