Om Yoga

Yoga stärker kroppen, sträcker ut musklerna och ökar cirkulationen i kroppen.
Stela leder mjukas upp och yoga ökar kroppens rörlighet. Balans och koordination förbättras. Yoga hjälper dig att slappna av i både kropp och sinne.

Ashtangayoga
består av en serie positioner som utförs i en viss ordning med synkronisering av andning (pranayama)och rörelser (asanas). En dynamisk och fysisk form av yoga som ger styrka och smidighet samtidigt som ett inre lugn skapas.

Hathayoga
Klassisk hathayoga där vi utför olika positioner synkroniserat med andning och på så sätt skapar balans i kropp och sinne. Ger god styrka, rörlighet, smidighet och skapar ett inre lugn.

Hathayoga flow
Som Hatha Yin och Hatha Styrka -klasserna men med mer flöden, vilket innebär att vi rör oss lite mer ”dansande” mellan positionerna och ibland stannar flera andetag i en position. En fysisk klass som passar dig som har yogat lite tidigare och vill röra på dig, utmana din styrka och rörlighet samt få en bättre kroppskännedom.

Hathayoga med yin
Rörlighet, smidighet, styrka och balans kombinerat med yinpositioner för optimal mjukhet i kroppen samt att uppnå ett inre lugn.

Hathayoga med styrka
Här fokuserar vi mer på styrka, rörlighet och balans. Vi synkroniserar andningen med rörelser i både stående och sittande/liggande positioner.

Stresshantering
Med hjälp av andningsövningar, meditation, mindfulness och yinyoga lär vi oss olika sätt att hantera stress. Vi kommer ned i varv och hittar olika verktyg för att aktivera vårt
parasympatiska nervsystem och låta både kropp och sinne hitta balans, lugn och harmoni.

Yoga soft
Enkla rörelser, mycket fokus på andning och att skapa lugn i både kropp och sinne. Passar utmärkt för den som behöver varva ned men även den som har smärtproblematik. Rörelserna utförs på yogamatta eller på stol.

Yinyoga
Yinyoga är en lugn inåtgående tyst meditativ yogaform där man i första hand påverkar bindväv och ligament. Yinyoga utförs med avslappnande muskler och positionerna hålls under lång tid med en lugn andning för att fokusera sinnet och få bort stelhet och stagnationer i kroppen. Positionerna stimulerar energiflödet i meridianerna (energikanalerna) i kroppen. 

Individuell yogalektion
Det passar inte alltid alla att träna i grupp, vissa vill hellre komma på en privat yogalektion. Därför finns det möjlighet att boka in sig på en egen yogalektion på en tid som passar dig.

Kommentera